Friday, June 17, 2011

Semoga bertemu kembali PP




salam perjuangan PP sekalian

Apa khabar hari ini??hmm..hari ni special edition punya post sbb fokus untuk rakan-rakan PP yang disayangi sekalian. Ya mungkin benar kata ucop 'This is not a goodbye but this is see you later'.

Sepanjang berada di Langkawi kadang2 saya cuba mengasingkan diri sendiri sebab nak cuba merasai hidup tanpa rakan disisi hakikatnya payah sekali sebab apa erti perjuangan tanpa rakan disisi...ya memang benar kita amat memerlukan RAKAN..dan saya cuba untuk menjadi rakan atau teman sejati dengan memberi sedikit pesanan.

Tp pesanan saya mungkin berbeza sedikit cuma nak mengajak imbau kembali kenangan yang ada sepanjang bergelar Pembantu Pelajar. tugas kita sebagai pembantu pelajar mungkin dah habis dan bermulalah era sebagai pelajar universiti(khusus bagi ex-asasian)serta ada yang sudah sampai ke tahun akhir pengajian tepulanglah kepada macam mana tafsiran anda semua tapi sebagai seorang rakan pesanan yang saya cuba titipkan ialah sedarlah hidup umpama makan coklat (bayangkan coklat kisses sedapkan...hahaha....) kita pasti akan menikmati kelazatan coklat tersebut tapi apabila ia habis ditelan kita rasa x puas nak makan lagi sampai kita rasa muak itulah dia analogi yang saya ingin kongsikan.Hal ini sama seperti kita mencari kenikmatan dunia semata-mata. Kita tidak akan berasa puas bahkan kita menjadi ketagih. Itu lah sebab para ulama ada mengatakan 'peganglah dunia hanya sekadar di tangan jangan letakkan ia di hati'

Itulah dia pesanan yang saya sampaikan 'carilah dunia sekadarnya kerana pengakhiranya di akhirat kelak'

jadi sebelum saya mengundur diri saya ingin memohon maaf segala kesilapan dan kesusahan yang telah saya timbulkan sepanjang gerak kerja dan sepanjang Minggu Haluansisiwa Asasi 2011\2012 kerana semua manusia tidak sempurna. Jadi semoga bersua kembali PP senior dan sahabat perjuanganku sekalian jasa kalian pasti dan pasti akan kukenang kerana tiada pengalaman yang paling menarik selain dapat bertemu dan bekerja bersama kalian

*moral of the story= carilah dunia sekadarnya kerana pengakhiranya di akhirat kelak

d(*_*)b [peace]
Amir Adham

5 comments:

.ash. said...

tharu baca post ni.slmt bjuang pp2 sekalian :)

Anonymous said...

semanis coklat kisses >.<
terima kasih sahabat, duniaku jua akhirat

Anonymous said...

Amir..:') termenangis aku skejap..slamat berjuang PP2 semua..ol de best...

Fzeo Fraixz said...

=)

Anonymous said...

anda sume sahabat terbaek...sentiasalah brpesan-pesan antra kita, perjuangan yg masih perlu diteruskan...insyaAllah